تبلیغات
تبلیغات
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

 

 

قبله یا نمازسوی در اصطلاح اسلامی، به سمتی گفته می‌شود که مسلمانان رو به آن نماز می‌گزارند. این جهت نه فقط در احکام نماز بلکه در بسیاری از دیگر احکام اسلامی همچون ذبح حیوانات و دفن مردگان اهمیت دارد. جهت قبله در ابتدای اسلام به‌سوی مسجدالاقصی بود که در سال دوم هجرت به سمت کعبه تغییر یافت. آیات ۱۴۲ تا ۱۴۴ سورهٔ بقره در این باره نازل شدند.

همچنین مردگان را در قبر به شکلی روی دست راست می‌خوابانند که بدنشان رو به قبله باشد. بسیاری از کارهای مسلمانان (مانند خوابیدن، دعا کردن، غذا خوردن، نشستن و...) مستحب است رو به قبله باشد. قبلهٔ مسلمانان ابتدا به طرف بیت‌المقدس بود، که بعدها در هنگام اقامت محمد در مدینه به سوی کعبه (درون مسجدالحرام) تغییر کرد. عرض جغرافیایی کعبه ۲۱ درجه و ۲۵ دقیقه و ۲۱ ثانیه شمالی و طول جغرافیایی آن ۳۹ درجه و ۴۹ دقیقه و ۳۴٫۲۵ ثانیه شرقی است.

روش یافتن قبله

قبله یا نمازسوی را از راه‌های گوناگونی می‌توان یافت:

  • قبله‌نما: دقیق‌ترین روش تعیین قبله، به‌وسیله قبله‌نماست، که آن هم با یک قطب‌نما انجام می‌گیرد.
  • قطب‌نما: هرگاه با قطب‌نما جهت شمال را مشخص کردیم، و با نقشه اختلاف زاویهٔ جهت قبله با قطب را اندازه‌گیری نمودیم -مطابق شکل- می‌توانیم جهت قبله را به صورت تقریبی بیابیم. این روش به دلیل در نظر نگرفتن انحنای زمین می‌تواند بسیار نادقیق باشد. مثلاً در آمریکای شمالی جهت قبله به سمت شمال یا شمال شرقی است، در صورتی که این روش جهت جنوب شرقی را نشان خواهد داد.
  • سایه روزانه شاخص: در هر نقطه کره زمین هر روز زمان خاصی سایه شاخص به سمت قبله امتداد پیدا می کند که گاه توام با جدول تعیین اوقات شرعی محاسبه می‌شود.
سایه شاخص در دو روز خاص که خورشید دقیقاً بالای کعبه قرار می‌گیرد در زمان یکنواختی در تمام کره زمین به طرف قبله می باشد، یعنی اگر رو به خورشید بایستید، رو به قبله ایستاده‌اید. این دو زمان عبارت‌اند از: روز ۷ خرداد ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه به وقت تابستانی ایران (۹:۱۸ گرینویچ)؛ و روز ۲۵ تیرماه ساعت ۱۳ و ۵۷ دقیقه به وقت تابستانی ایران (۹:۲۷ گرینویچ)؛ که ایندو تاریخ در بعضی سالها بندرت یکروز جلوتر را نشان می دهد، البته برای قبله نمایی در مقیاس معمولی تفاوت چشمگیری در روز قبل یا بعد این دو تاریخ وجود ندارد و روزهای همجوار تنها یک دقیقه تفاوت زمانی نشان میدهد. این دو روز معمولا سالانه در پایگاه اینترنتی مرکز تقویم ایران ذکر می‌شود.[۲]
  • محراب مسجد: محراب مساجد به طرف قبله‌است. در نمازخانه‌ها هم معمولاً جهت قبله با پیکانی مشخص شده‌است.
  • قبرستان: مرده را در قبر روی دست راست، به سمت قبله می‌خوابانند. پس اگر شما طوری ایستاده باشید که نوشته‌های سنگ قبر را به درستی می‌خوانید، سمت چپ‌تان قبله‌است.
  • دستشویی: از آن‌جا که قضای حاجت رو به قبله نباید باشد، معمولاً مستراح‌ها را عمود بر قبله می‌سازند. این هم -در جایی که اصول اسلامی ساخت رعایت شده- می‌تواند کمک‌کار باشد.


:: بازدید از این مطلب : 311
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

حضرت زينب(س) چگونه و در كجا چشم از جهان فرو بست؟


در مورد محل دفن حضرت زينب(س) سه قول هست:
1. حضرت زينب(س) به مدينه آمد و پس از ورود به مدينه پيوسته عزادار و گريان بود تا اين كه پس از يك سال و نيم در همان مدينه از دنيا رفت و در همان جا دفن شد. اكنون از قبر آن بانوي محترمه، اثري در دست نيست. اين قول را علامه سيد محسن امين اختيار كرده و از اقوال ديگر معتبرتر مي داند.
2. حضرت زينب(س) پس از ورود به مدينه، در مجالس و محافل سخن مي گفت و مظالم و جنايات يزيديان را بازگو مي كرد. فرماندار مدينه ماجرا را به يزيد نوشت و او دستور داد زينب را مخير سازند تا هر شهري كه مي خواهد (غير از مكه و مدينه) برود. حضرت زينب به شام رفت و در آن جا اقامت كرد و پس از چندي در همان جا از دنيا رفت. البته برخي احتمال داده اند قبري كه در شام است، قبر زينب صغري (ام كلثوم) است، نه قبر زينب كبري.
3. زينب (س) به علت افشاگري عليه دستگاه بني اميه، مجبور شد كه مدينه را ترك كند. از اين رو مصر را انتخاب كرد و در آن جا رحل اقامت افكند و همان جا از دنيا رفت. سيده زينب در شهر قاهره هم اكنون زيارتگاه مجلل و با شكوهي است و...))، (ر.ك : زندگاني حضرت فاطمه(س) و دختر آن حضرت، سيد هاشم رسولي محلاتي).
بنابراين نمى‏توان به صورت يقينى گفت كه قبر حضرت زينب(س) در شام است و اگر مسلّم باشد كه آنان در شام دفن شده‏اند در اين صورت مى‏توان پرسيد كه آيا آنان دوباره به شام برگشته‏اند؟ در اين مورد برخى از مورّخان نوشته‏اند كه حضرت زينب كبرى(س) در اثر قحطى در مدينه و يا واقعه‏ى «حرّه» به همراه شوهرش عبداللّه‏ به شام آمد و در آن‏جا وفات يافت و واقعه «حرّه» اين است كه در سال 62 هجرى قمرى مردم مدينه يزيد را از حكومت خلع و حاكم اموى مدينه را عزل كردند. اين خبر به يزيد رسيد. يزيد، مسلم بن عقبه را با 12 هزار نفر به سوى مدينه فرستاد. نيروهاى مسلم بن عقبه در شرق مدينه در مكانى به نام حرّه مستقر شدند و از آن جا به شهر حمله و شهر را قتل و غارت كردند(تاريخ و اماكن سياحتى و زيارتى سوريه، ص 63 و منتخب‏التواريخ، ص 66).
آن چه بايد در اين گونه موارد مورد توجه واقع شود اين است كه دشمن همواره تلاش مى‏كرد تا اقليت شيعه را كه پيرو امامان معصوم بودند، از بين ببرد و براى همين در كربلا همه را كشتند و در واقعه «حرّه» بسيارى از علويان را كشتند و به اين كشتار در طول تاريخ ادامه دادند. با وجود اين گونه دشمنان چطور مى‏توان در باب ولادت، وفات، محل دفن و تاريخ زندگى اين شخصيّت‏ها سخن قاطعانه گفت؟!
نکته ديگري که توجه به آن خوب است اين است که آنچه مهم است انجام زيارت و ارتباط معنوي با اولياي خدا است لذا ما در، هر سه مورد حضرت زينت سلام الله عليها را زيارت مي کنيم و هيچ گونه مشکلي ندارد و در، هر صورت اين بارگاهها مرکز عبادت و توسل به حضرات معصومين و زينب کبري است و دشمن شکن هم هست.

منبع: پرسمان دانشجويي



:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

به گزارش سایت الموت من ،با فرا رسیدن اردیبهشت ماه و رویش گیاه ریواس در کوه های الموت عده زیادی از هم وطنان عزیزمان به کوهها و دشتهای الموت میروند تا از این گیاه سرشار از انرژی استفاده نمایند سایت الموت من نیز با توجه به درخواست تعدادی از عزیزان در مورد اطلاع رسانی  در باره خواص این گیاه  تعدادی از این خواص را برای شما بیان می کنیم:

ریواس یا ریباس یا ریواج یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی این گیاه راوند میگویند.

بهترین نوع ریواس آن است که در مناطق کوهستانی می روید  و رنگ آن قرمز است و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند  میگویند.

ترکیبات غذایی:

ریواس غنی از فیبر و ویتامین c بوده در آن آب-پروتئین-قند-کربو هیدرات-کلسیم-ویتامین های A و B سدیم و پتاسیم وجود دارد.

خواص دارویی:

طبیعت آن سرد است

مقوی ملین و کرم کش است

لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کم میکند

برای رفع جوش بدن مفید است

برای بی اشتهایی-درد معده و بیماری های کبدی نافع است

باعث تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است

سستی و خماری را بر طرف میکند و مسرت بخش است

برای امراض وبایی و اسهال مفید است

خون را تصفیه میکند

چکاندن آب تازه ریواس در چشم سبب تقویت بینایی واز بین رفتن لکه های سفید چشم میگردد

ترکیب ریواس با آبلیمو و مالیدن آن به صورت باعث از بین رفتن جوش و لک میشود

برای تقویت موی سر نافع است

اگر با حنا مخلوط شود رنگ مو را شرابی میکند

جوشانده برگ های ریواس باعث تمییزی ظروف آلومینیومی میشود

 


:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

به گزارش سایت الموت من، از آنجایی که در سال های اخیر مردم از مضرات استفاده از کودهای شیمیایی در تولید سبزیجات آگاه شده اند، سلامت را در سبزی های کوهی به عنوان سالم ترین و ارگانیک ترین منبع تغذیه جست و جو می کنند.

استان قزوین به دلیل شرایط اقلیمی مناسب محل رشد بسیاری از گیاهان دارویی و سبزی های کوهی خوراکی می باشد و مردم نیز با شناخت گونه های گیاهی، ارزش غذایی، عطر و طعم متفاوت و خواص هر یک از آنها، در سال های اخیر در فصل بهار به دامن کوه رفته و ضمن گشت و گذار به چیدن آنها می پردازند.

استفاده تازه این سبزی ها در غذا و خشک کردن آن برای دیگر فصول امر متداولی است که میزان مصرف سبزی های کوهی را افزایش داده و رونق فروش آن را در بازار داغ کرده است.

در سال های گذشته فقط ساکنین مناطق روستایی از گیاهان کوهی خوراکی استفاده می کردند این در حالی است که اکنون فروش آن در مغازه ها و بازار منبع درآمدی برای روستاییان محسوب می شود.

سبزی های کوهی استان قزوین که برخی از آنها با سایر مناطق کوهستانی کشور مشترک است در غذاهایی همچون آش، کوکو، پلو و بورانی و مخلوط آن در ماست و حتی نان به عنوان سبزی خوراکی مورد استفاده قرار می گیرند.

سیریش، والک، گل آقا، غازیاقی، چنگک، کنگر و قارچ برای استفاده در غذا و کاکوتی، قوچ اوتی، آویشن و توکلیجه برای استفاده در دوغ، ماست و یا تهیه دمنوش و بولاغ اوتی، پونه، مرزه کوهی و داغ سوقانی جایگزین سبزی خوردن می باشند.

همچنین شنگ، ریواس و ترشک از جمله گیاهانی می باشند که بصورت خام و تفننی استفاده می شود.

گیاهان دارویی نیز به دلیل گرایش مردم به طب سنتی مورد اقبال است و بسیاری از شهروندان با مطالعه خواص آنها به تهیه آن در بازار و عطاری ها اقدام می کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین از رویش 250 نوع گونه گیاهان دارویی در قزوین خبر داد و گفت: این گیاهان دارویی شامل زیره کوهی، گل گاو زبان، آویشن، عناب، گل بنفشه، کاکوتی، گلپر، گل ارونه، چله داغی، نپتا، بومادران و بابونه است.

علی اکبر اسدالهی افزود: از لحاظ شکل زیستی گو نه های دارویی استان قزوین شامل 17 درصد درختچه و بوته، 66 درصد علفی چند ساله و 17 درصد علفی یکساله را شامل می شود.

وی با اشاره به اینکه این نوع گیاهان از نظر تنوع زیستی در استان قزوین اهمیت بسیار بالایی دارند، تصریح کرد: بیشترین ارقام گونه های دارویی از اقلیم الموت و طارم سفلی جمع آوری می شود.

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین نیز به پوشش گیاهی متنوع مرتعی، درختچه ای و درختی این استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون بیش از یک هزار و 100 گونه گیاهی در مرکز تحقیقات این استان شناسایی و جمع آوری شده است.

مهرزاد محصص مستشاری افزود: در مناطق مختلف کشور بیش از یکهزار و 500 گونه گیاهان دارویی شناسایی شده که رویشگاه 250 نوع آن در استان قزوین می باشد.

وی افزود: منطقه الموت بهترین محدوده گیاهان دارویی استان است که در ایستگاه تحقیقاتی زرآباد الموت تمامی گیاهان دارویی منطقه شناسایی شده اند.

محصص مستشاری اضافه کرد: استان قزوین با ظرفیت بسیار خوبی که در منطقه الموت دارد می تواند به قطب گیاهان دارویی کشور تبدیل شود.

استان قزوین دارای 935 هزار و 793 هکتار اراضی طبیعی است که 60 درصد مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل داده است.



:: بازدید از این مطلب : 810
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

روز پدر بر پدران ايراني مبارك

 

روز پدر روزی است برای بزرگداشت پدرها.در ایران روز پدر در ۱۳ رجب زادروز حضرت علی بن ابیطالب (ع) ، اولین امام شیعیان گرامی داشته می‌شود.

 

قبل از انقلاب اسلامی، روز ۲۴ اسفند زادروز رضا شاه بر پایهٔ گاهشمار ایرانی روز پدر نامیده می‌شد. اما پس از انقلاب اسلامی روز پدر به زادروز علی ابن ابی طالب امام نخست شیعیان تغییر یافت.

 

پيامك هاي تبريك روز پدر

.
حرف ” مــــــــــــــــرد ” اومد وسط
گفتیم یادت کنیم … !
روزت مبارک
.
.
.
غمگینم
مثل مردی که روز تولد “زنش” افتاده روز مرد
.
.
.
“م” مثل “مرد”
میدونم خیلی وقت بود که کسی چیزی رو بهت تبریک نگفته بود
آی داداشی که آلان رو برجک وایسادی و پست میدی روزت مبارک…
آی داداشی که امشب قراره بابا بشی روزت مبارک…
و آی داداشی هایی که لب مرز دارید خدمت می کنید روز شما هم مبارک…
روز پدر و روز مرد رو پیشاپیش به همه مردان سرزمینم تبریک میگم…!
.
.
.
سیزده ماه رجب آمد به دنیا مرتضی / مژده ای اهل ولا ، او هست وصی مصطفی
بهر زهرا همسر و باب حسین و حسن است / فاتح خیبر، شفیع مومنین روز جزا
میلاد امام علی (ع) بر شما مبارک
.
.
.
شک ندارم که بهشت در دستان تو هم جاریست ای پــــــدر …
.


.
.
پدر جان ، با یک دنیا شور و اشتیاق وضوی عشق می گیرم
و پیشانی بر خاک می گذارم و خداوند را شکر می کنم
که فرزند انسان بزرگ و وارسته ای چون شما هستم
پدر جان عاشقانه دوستت دارم و دستانت را میبوسم . . .
.
.
.
دختر است دیگر …
بابایش نباشد ، زمین میخورد !
.
.
.
روز مرد , روز سبیل , روز اشرف مخلوفات بر همه سبیل داران
و همینطور بر جامعه ذلیل نساء مبارک باد.
باشد که بیش از پیش شاهد آقایی و سروری مردان باشیم !
.
.
.
پدرم کارگر است
به مزرعه می آید با آخرین ستاره از آسمان صبح
و باز می گردد با اولین ستاره در آسمان شب
پدرم خورشید است !
.
.
.
ممکن است شاهزاده ام را پیدا کنم اما …
اما پدرم همیشه پادشاه من میماند !
.
.
.
همسر عزیزم
نمی دانم که دانستی دلیل گریه هایم را
نمی دانم که حس کردی سکوتم را
ولی دانم که می دانی من عاشق بودم و هستم
وجود ساده ات بوده که من اینگونه دل بستم
عزیزم همیشه عشق من هستی و خواهی بود
روز مرد مبارک
.
.
.
گفتم ز چه کعبه را به عالم شرف است
وان خانه مطاف اهل دل صف به صف است
گفتا که گهر مایۀ ارج صدف است
این عاصمه زادگاه میر نجف است
.
.
.
پدر یعنی
هرچه باشد روزهایت سخت
من هستم خیالت تخت
سلامتی همه باباها …
.
.
.
خودش خدا نیست اما در چشمانش خدا را می بینم
پـــــــــــدرم را می گویم !
.
.
.
پدرم تو معبد نوازشات
سجده های شکرمو جا میارم
غربت نگاه بارون زده امو
به طلوع دستای تو میسپارم
پدرعزیزم روزت مبارک
.
.
.
همسر مهربانم با وجود تو، مرا به الماس ستارگان نیازی نیست
این را به آسمان بگو. تو به قلب من شادی و به جانم روشنایی می بخشی . . .
روزت مبارک باد
.
.
.
سلامتی پدرم که مهربانی هایش بغض های زیادی از گلویم وا کرد
و نامهربانی هایم بغض های زیادی بر گلویش گذاشت !
.
.
.
کاش بدونی برکت دعای تو ، تکیه گاه آرزوهای منه
بی تو هر فصل کتاب عمر من ، به خزون زندگی رسیدنه
پدر عزیزم روزت مبارک …
.
.
.
همسفر زندگیم وجود نازنین تو بهانه زیستن است.
تو زیباترین حضور عاشقانه در زندگی من هستی
عاشقانه و بی نهایت دوستت دارم،
بیش از آنچه تصور کنی. روزت مبارک
.
.
.
صدها شاخه گل مریم تقدیم شما باشد که برای من در جهان بهترین هستید
روز پدر مبارک
.
.
.
میخواهم برگردم به روزایی که بالاترین نقطه ى زمین ، شونه های پدرم بود !
.
.
.
ﺑﻬﻢ ﮔﻔﺘﻨﺪ “ﭘﺪﺭﺕ” ﺭﺍ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻮﺻﯿﻒ ﮐﻦ ؛ ﻫﺮﭼﻪ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻡ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺘﻢ !
ﻧﻮشتم ﺧﻮﺑﯽ ﻫﺎﯾﺖ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﯿﺴﺖ ، ﺩﻓﺘﺮ ﻫﺰﺍﺭ ﺑﺮﮒ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ.
ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺟﻤﻠﻪ ﮔﻔﺘﻢ : ﺧﺪﺍﺭﺍ ﺷﮑﺮ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﻣﺖ …
.
.
.
نقش پدر در دلهاست و دیگری جای او را نمی گیرد،
آن که دلها به عشق او زنده است، در دل عاشقان نمی میرد.
پدر عزیزم روزت مبارک
.
.
.
به یمن لطف تو بختم بلند خواهد شد
سرم به خاک رهت ارجمند خواهد شد
لبی که زمزمه درد می کند شب و روز
به یمن روی تو پر نوشخند خواهد شد
پدرم روزت مبارک
.
.
.
مهربان ترین بابای دنیا
صادقانه دوستت داریم و هزاران شاخه گل شقایق تقدیمت می کنیم.
.
.
.
همسر خوبم به ذهنم سپرده ام که غیر از تو به کسی فکر نکنم،
به چشمانم یاد داده ام که جز تو نبیند
و در روز پدر هدیه ام برای تو قلبی است که تا ابد می تپد.
.
.
.
کاش هیچوقت یادمون نره که
پدرو مادرهای ما برای قد کشیدن ما خیلی جاها کوتاه اومدن !

.
.
.
همسر عزیزم یک شاخه گل ، یک دنیا مهربانی ،
به تو که هم گلی و هم مهربانی
روز پدر مبارک
.
.
.
همسر عزیزم
با قلبی سرشار از شادی و شور
خوشبوترین و لطیف ترین گلهای هستی را، همراه با خوش آهنگترین ترانه گیتی،
به مناسبت روز پدر تقدیمت می کنم
.
.
.
وای روز مادر و روز پدر / جدم از ناراحتی آید به در
روز مادر یک النگو می دهم / زن دهد جوراب در روز پدر
تازه پول دومی را هم زمن / می ستاند از طریق گل پسر
قیمت جوراب من هم لاجرم / از النگو هست قدری بیشتر !
.
.
.
ای شبنم عشقت که زیباترین شبنمی بود که روی گلبرگ های قلبم نشست.
بدان که تا وقتی شقایق هست دوستت دارم.
روزت مبارک
.
.
.
برای چیدن ستاره های قلبت با سبدی پر از گلهای زیبا می آیم
و گل ها را در باغچه دلت می کارم تا بدانی چقدر دوستت دارم .
روزت مبارک
.
.
.
ز گلشن هستی چو خدا دانه ی ما کاشت
بر ریشه ی ما آب،پدر مایه پدر بود
در باغ وجود آفت و نقصان وملالست
در دفع هم آرایه و پیرایه پدر بود
پدرم روزت مبارک
.
.
.
همسر عزیزم از وقتی خانه عشقت پناهگاه خستگی ام شد،
اندیشیدم که الهه عشق بهترین را نصیب من کرده است.
روزت مبارک



:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 12 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سلطان قلبها



:: برچسب‌ها: سخنان امام علي (ع) , مولاي عشق ,
:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 ارديبهشت 1394 | نظرات ()